søndag 28. april 2013

Tulipanene er på vei....



 
 
Mandag morgen våt og trist. Da kan man trøste seg med at fredag og lørdage var helt fantastiske dager. Nydelig vær. Var ute i hagen og puslet begge dagene. Det er så deilig å endelig kunne være ute i hagen igjen. Lørdag kom trampolinen opp til William sin store overraskelse. Det tok ikke mange minuttene før nabobarna ville være med ;0)
 
I beddet har jeg sett flere steder hvor det kommer opp tulipaner og perleblomster. Lykke! Nå blir det inspeksjon hver dag. Jeg så de ikke før på lørdag. De har nok vært der lenger. Har jo sjekket hver dag, men de har klart å gjemme seg godt. På fredag plantet jeg også ut de spanske margerittene i potter. Jeg håper de holder seg. Det kan jo være litt kaldt enda, men jeg satser på at det går bra.
 
Under er det bilde av balkongene våre. Oppe har vi en sofagruppe med toseter to stoler og bord. Balkongen nede har vi egentlig aldri brukt. Men nå med den nye daybeden som kom på torsdag har vi allerede brukt den ganske mye. Deilig med et sted man kan trekke seg tilbake.
 
Ha en fin uke!
 
Bianca

torsdag 25. april 2013

Bildedryss fra forrige sommer

 
 
Drømmer meg bort litt her.... Bare nyt bildene. Alle ble tatt i hagen forrige sommer.
 
Bianca
 



















Vårdrøm



 
Da var det torsdag og for min del bare timer til helg. Iom at den siste tiden har vært preget av sykdom håper jeg å få være ute i hagen denne helgen. Jeg har så mange drømmer i hode mitt i forhold til hagen. Som dere ser så er det ganske brunt og trist nå, men snart blir det grønt og frodig. Gleder meg til hekken blir høy og tett og trærene blir store og fine. Da blir det fint med en kafegruppe i smijern under epletreet. Det blir jo om ganske mange år hihi. Hekken plantet vi i fjor, men den har blitt litt større allerede og plantene er mye mer robuste. Blir spennnende å se hvor mye den vokser i sommer.  Denne plenen hadde vi egentlig ikke så mange planer om før vi flyttet inn. Den var stor og firkantet og vi bruker jo mest terassen, balkongene, soldekket og kroken bak. Vi tenkte den ble perfekt for lek og moro. Mikael syns vi burde ha noen trær på plene og det ble tre. Et epletre, et plommetre og det flotte japanske kirsebærtreet mitt.
 
Nå må jeg vel fortsette. Ser frem til å komme hjem i dag og teste den nye daybeden til balkongen nede.
 
Bianca

søndag 21. april 2013

Vår kjære vår





Søndag og sol. Endelig er det vår og denne helgen har vi vært heldige å hatt sol hele tiden. Selv om helgen har vært preget av sykdom, snørr og hoste har vi fått gjort overraskende mye. Startet helgen på fredag med Høyspent dag med Hafslund med underholdning fra CC Cowboys, Jarle Bernhoft og Else Kåss Furuseth. Veldig artig. I går var første dag vi kunne sitte ute hele dagen. Det er skarp vind så man må kle seg godt men vi fikk alle litt farge i ansiktet i går. Hyllen over kjøpte jeg i går på lagersalg hos Sofies Villa, kun 499,-. Den ble så fin på veggen. Veggen var helt tom og upersonlig og ble nå veldig hjemmekoselig.
 
I dag hentet vi roseportalen på krukkegården og har plassert den på plassen sin. Den må jo støpes fast, men det får bli i ferien. Jeg har også bestillt Jasmin hekk skal plantes mellom portalen og huset. Nå er det helt åpent og det ser jo litt komisk ut iom at vi har portal og port hihi. Blir fint på sikt. Mulig det blir eføy her og ikke roser iom at det blir både jasmin og det allerede er en god del klatreroser langs muren syns min mann det kanskje ble i overkant mye roser. Viktig at alle blir fornøyde. Eføy er jo veldig fint det.
Som dere kan se helt nederst har vi til og med fått plantet det japanske kirsebærtreet. Jeg er storfornøyd.
 
Ha en fin uke dere.
Bianca
 
 










onsdag 17. april 2013



 

Da var det onsdag og solen skinner. Det gjør meg så glad. Skal møte en veninne etter jobb så det passet jo bra. Måtte ta noen bilder av blomstene mine i dag tidlig. Se så pent treet er mot husveggen. Blir spennende å få det i jorden. Og de spanske margerittene er en vinner hver sommer. De er så små når man kjøper de og så planter man de en potte som man skulle tro var alt for stor og i løpet av sommeren har de vokst seg kjempestore. En så lenge står alle 3 i denne sinkpotten jeg kjøpte på messen. Håper dere alle får en solfylt dag og nå som det har blitt varmegrader på natten får vi håpe at det holder seg sånn og at det blir sol også til helgen. Nå har det vært mye grått og trist så nå som all snøen er bort i hagen håper jeg og kunne nyte helgen ute.
 
Bianca
 


søndag 14. april 2013

Hagemessen 2013




 

 
 
 
 
 
Da var det søndag og hva er vel bedre på en grå og trist søndag enn å få masse inspirasjon på hagemesse. Det var noen heldige godbiter som fikk bli med hjem. Det japanske kirsebær treet gleder jeg meg til å få i jorden. Og så ble det en tur på krukkegården sin stand og da ble det en rosebue med port som ønsket. Gleder meg til den kommer opp og om noen år blir dekket av fine roser. Skal plante en hekk av jasmin ved siden av den. Jeg klør i fingrene etter å komme i gang.
Ha en fin søndag dere.
 
Bianca



 
 





torsdag 11. april 2013

Bohus vs sofies villa

Hva skal man gå for? Er jo veldig stor forskjell i prisen. Planen er å ha tellerkenhyllen i spisestuen og et lite skap/hylle på veggen når man kommer opp trappen for å pynte opp litt. Det er klart Bohus med det billige alternativet er fint og mye for pengene kontra Sofies Villa. Hva syns dere? Det billige alternativet og heller bruke resten på blomster i hagen kanskje....
Forøvrig kan jeg anbefale nettbutikken www.sofiesvilla.no. De har så mye fint og her har jeg bestillt masse.
 
 
  799,-
 399,-
 
 1199,-
1999,-

onsdag 10. april 2013


Hei og hopp. Starter dagen med et bilde av kroken vår fra i fjor. Gleder meg til det blir varmt nok til å sitte her igjen. Utbygger som fikset denne plassen for oss. Det var en røys med masse røtter og en stoppekran som stakk opp. Vi klaget og etter mye mailer og om og men, vips. Vi er veldig fornøyde med resultatet. I kassene langs veggen har jeg plantet klatreroser. Håper virkelig de kommet tilbake igjen. I går hadde jeg fri og puslet rundt i hagen hele dagen. Beskjæring av roser og div. Oliventreet har endelig fått komme ut å så dagens lys etter en lang vinter i garasjen. Regner med at han nå er veldig glad. Etter mye jobbing lå jeg på solsengen på soldekket og drømte om alle blomstene og plantene mine. Ser virkelig frem til de blomstrert og vokser seg til. Plantene under er planter jeg plantet i min hage i fjor, men som nok sikkert er for små til at det kommer annent enn blader i år. De har alle ihvertfall masse knopper og alt jeg kan gjøre nå er å drømme. Har noen av dere erfaring med Syrin og Magnolia. Hvor mange år tar det før det kommer blomster?
 
Ha en flott uke og fra og med helgen er det endelig meldt varmegrader på natten. Da forsvinner nok siste reste av snøen og til William sin store glede kan vi få ut trampolinen.
 
Bianca
 
 



Syrin
Magnolia Susan

  Syrin
 
Magnolia sieboldii

Magnolia stellata
 
 Japansk kirsebærtre Prunus 'Kiku-shidare-zakura'

onsdag 3. april 2013

Oppussing soverom





 
 
Da er påsken helt over, men våren er her og det gjør oss glade. Trenger virkelig det nå etter den lange vinteren vi har hatt. I påsken hadde vi to dager barnefri og fikk da oppgradert soverommet. Vi har siden vi flyttet inn kun hatt helt hvite vegger her i påvente av at den ene veggen skulle tapetseres. Tapet og alt var bestemt allerede før vi flyttet inn, men vi har ikke fått rotet oss til å gjøre det før nå. Tapeten fant jeg på nettbutikken www.tapetgalleriet.no og jeg ble forelsket med en gang. Denne heter Zaria W5510-03(1) og er fra Osborne & little. Tapeten er sølvfarget og har lys lilla blomster og mørk lilla blader. Jeg ble strålende fornøyd. Rommet føles så mye mer hjemmekoselig nå i  forholde til det hvite sterile det var før oppgraderingen.
 
Ha en fin uke
 
Bianca



Stjerneknotter i lilla fra Sofies Villa.

mandag 1. april 2013

Påske




Da var det mandag kveld og i morgen er det tilbake til hverdagen. Vi har vært fult opptatt og kost oss hele påsken. Badeland, lekeland, besøk her og der og så har vi fått pusset opp soverommet. Været har vært helt nydelig så nå er våren her endelig. Herlig å høre vannet dryppe og fuglene kvitre.
Snart kommer forhåpentligvis blomstene jeg plantet i høst opp i full blomst. Lykke.
 
 Den nye lampen i stuen er fra Lisbeth Dahl og passet veldig godt på konsollbordet.
 
Håper dere alle har hatt en fin påske og selv om det er tilbake til jobb i morgen skal vi trøste oss med at det er meldt sol i lang til fremover.
 
Bianca