mandag 24. juni 2013

Blomsteroase


 
 
For en grå og trist mandag. Kan vel ikke akkurat skryte av fint vær denne helgen. Regn regn og regn. Men da får man jo tid til å ordne litt inne. Jeg har planlagt bursdags som vi skal holde på lørdag. Kaptein Sabeltann. Var så heldig å stikke innom en lekebutikk på lørdag og der hadde de glass, tallerner, servietter etc til Kaptein Sabeltann bursdag. Blir en glad gutt på lørdag da. Blir for vår del første gang vi arrangerer barnebursdag og med tanke på at vi skal ha familiebursdag rette etter regner jeg med at jeg kommer til å stupe ned i sofaen lørdag kveld.
 
Det er så gøy å titte på blomstene for tiden. Alle blomstene har blitt store og fine og fått masse blomster som dere kan se av bildene. Alle disse var bittesmå blomster da jeg plantet de. Vi har som forventet også i år fått brunsnegler i hagen. Jeg er på vakt og dreper de jeg finner. Brunsneglemorderen! Jeg var for sent ute med å få nemaslug så jeg bruker smart bayt som jeg legger ut rundt planene jeg ikke vil skal spises. Vet ikke helt om det fungere, noen blomster har blitt spist, men bayten fosvinner så da hadde nok enda flere blomster vært spist kanskje. Ekkle skapninger! Men at de har en virkning i opp til 4 uker stemmer ikke for oss. Jeg legger ut hver uke.
 
Alle rosene mine har fått knopper og noen så store at det nok ikke er lenge til de spinger ut i blomst. Spennende. Får bare håpe at de i år ikke blir spist av rådyr. Jeg har ikke sett de siden i vinter. Jeg var jo helt sikker på at alle tullipanen mine skulle bli spist, men der var jeg heldig. Kanskje de har funnet en annen vei, eller havnet på noens middagsbord....;0) I fjor holdt jeg på med blodmel, men det hadde ingen stor effekt hos oss. Tror nok disse 4 rådyrene var så tamme at ikke så mye hjalp mot de. Hekken som de spiste av i vinter begynner å komme seg, men jeg er enda ikke helt overbevist.
 
Min mann plantet ny hekk ved rosebuen i går. Jeg hadde plantet skjærsmin der, men de var alt for små og saktevoksende for min mann, så han kjøpte junisøtmispler som skal være hurtigvoksende og så var jo plantene dobbelt så høye. Skjærsminen har jeg derfor plantet på et annet sted.
 
Ha en fin uke! Får håpe vi ikke drukner i alt regnet.
 
Bianca

 

 
 




torsdag 20. juni 2013

Fatboy


 
 
Fatboy Headdemock. Har du ikke prøvd den har du noe å glede deg til. Min mann prøvde den på hagemessen i fjor og ble forelsket. Jeg bestemte meg derfor i år og overraske han. Den var bryllupsdags gave fra meg i år. Den er ikke før 070713, men har fikk den litt før tiden. For første gang har jeg klart å overraske min mann. Han klarer alltid å gjennomskue meg.
 
Den har god plass til 2 personer og er stivet opp med metallramme slik at man ligger stødig. Umulig å falle ut. Det er også mulig å kjøpe pute til den. Her kommer nok hele familien til å ligge og sove i løpet av sommeren. Denne er i fargen taupe, ser grå ut på bildene men er litt armygrønn ish.
 
Da tar jeg snart helg og forhåpentligvis kan nyte helgen ute i godværet.
 
Ha en fin helg alle sammen.
 
Bianca





 


Klarerosene har fått knopper og ellers så blomstrer det bra i kroken min. Muren har vi planer om å male på sikt og så har vi en plan for hele området her, men det kan jeg komme tilbake til senere;0)

mandag 17. juni 2013

Sommerblomster


 
 
Hei og for en fin start på uken. Knallvær. Det var jo ikke kaldt på morningen engang. Deilig. Nå kan man vel si at sommeren endelig har kommet. Forhåpentligvis for å bli. På fredag kjøpte vi ny gressklipper, batteridrevet og gud så herlig. En helt ny opplevelse å slippe ledningkaos. Nå blir det vel nesten krangling om hvem som skal klippe hihi.
 
Venter i spenning hver dag på at det skal blomstre. De spanske margerittene har vokst seg veldig store, georinene er på vei og det er også ranunklene. Noen roser har fått knopper så jeg er så spent. Måtte plante 3 nye klatreroser  da det kun var en som overlevde vinteren. Kjøpte nå 3 new dawn da det var en new dawn som overlevde vinteren. Hadde 2 typer i fjor, men den hvite ble bare stor og fikk ingen knopper så da valgte jeg å gå for New Dawn. Den blomstret masse i fjor og fikk flotte knopper og fine blomster. Det stod også på den at den var hardfør så da må jeg dekke de til i høst og håpe de holder seg til neste år. Jeg dekket ikke til noen av mine roser i fjor, men allikevel har nesten alle klart seg. Klatrerosene mine har jeg i kasser så de er jo ekstra utsatt.
 
Krypmisplene har blitt grønne og fine og har fått hvite blomster. De har strekt seg bra utover. Den nederste plantet har også fått hvite blomster. Er usikker på hva den heter, fikk litt av moren min i fjor. De har hatt denne på sin tomt i alle år og den er en veldig fin bunndekker. Den sprer seg fort og bare siden i fjor har den blitt 3 ganger så stor.
 
Ha en fin uke i solen.





søndag 9. juni 2013

Georginer


 
For en fantastisk helg. Nå har sommeren virkelig kommet og for å bli får vi håpe. Sol og varme, barnehageavslutning på stranden, Færderseilasen og besøk i Kongsberg hos gode venner. Herlig!
 
Nå spirer det og gror hos de aller fleste tenker jeg. Jeg er ute og inspiserer hver dag. Nå ser jeg at alle Georgineknollene har begynt å spire. Jeg har plantet 16 forskjellige typer i bedd og potter så det blir spennende å se hva som kommer opp hvor. De på bildene hadde jeg i fjor, men tok ikke vare på knollene. Ranunklene begynner også å spire og de fleste rosene har fått masse blader. Noen må jeg nok dessverre bytte ut. Dekket ikke til rosene i høst og vinteren var jo lang og kald, men men. Sånn er det jo bare. De fleste har jo klart seg.
 
Plommetreet har fått masse blader og Kirsebærtreet har avblomstret og fått blader. Epletreet ser litt stusselig ut. Det er knopper og blader på det, men ikke mye. Alle de 3 magnoliatrærene har fått masse blader. Det ene hadde en blomst i mai, men det ble med den ene første året. Syrintreet og syrinhortensiaen har også fått masse blader.
 
Hekken begynner å komme seg. Var veldig redd for den er stund. Den ble jo plantet i fjor og har blitt spist på av rådyrene i vinter. Men det ser ut til at de aller fleste plantene har klart seg. Jeg hadde livreddning i løpet av uken, med luking, ny jord og gjødsling. Håper det blir bra. Tenkte å dekke med bark også for å hindre ugress og gress. Gresset vi plantet ved terassen for litt siden begynner å bli bra. Dette er så spennende.  Det er min andre sommer i huset og første gang jeg får se resultater av fjorårets jobbing. Da så jo hagen veldig uferdig og lite frodig ut på våren.
 
Ha en fin uke og nyt solen de ettermiddagene og kveldene der kan.
 
Bianca
 
 




mandag 3. juni 2013

Daybed


 
For en fantastisk helg. Sol og varmt. Deilig. Vi har kost oss ute hele helgen. Fredagen var helt fantasktisk. Litt dugnad og så hyggelig samvær på det nye fellesområdet vårt. Her har vi nå fått benk med bord og en sandkasse og så skal vi ha et lekehus der også. Ble sittende og drikke vin og skravle til kl 0300. Ikke helt vanlig for mor å være oppe så sent så lørdagen var jeg litt redusert. Men litt shopping fungerer jo mot alt hihi. Kjøpte et quiltteppe og puter til daybeden. Ble veldig koselig og amerikansk. William koser seg som dere ser. Til og med tatt med seg dyne. I går jobbet vi med å fylle på bark og luke langs hekken og fylle på med jord. Det ble veldig fint. Håper hekken kommer seg. Det er like gøy hver dag å se om det har skjedd noe i hagen. Nesten alle rosene har fått blader eller knopper så det lover jo bra. Noen av georginene begynner også å komme. Bare de jeg har plantet i potter foreløpig. Gresset vi plantet forrige helg har allerede begynnt å gro. Så nå får både rådyr og brunsnegler holde seg unna så blir det en fin sommer.
Ha en fin og solfyllt uke.
 
Bianca